Blugento How To

Gestionarea unei comenzi

Pentru a vizualiza toate comenzile magazinului, selectați butonul ”Vânzări”, apoi ”Comenzi”.

Din lista comenzilor se poate selecta și vizualiza orice comandă, apăsând pe butonul “Vizualizare” (cea mai nouă comandă va fi prima ce apare în listă).

Dacă doriți să căutați o comandă, puteți face asta după numărul comenzii, data creării, numele de facturare sau de expediere, preț sau starea comenzii.

Pe pagina unei comenzi veți dispune de secțiuni separate cu informațiile completate de către client în momentul plasării comenzii: Adresă facturare, Adresă livrare, Produsul/produsele comandate, Cantitățile comandate, Metoda de plată dorită, Metoda de livrare aleasă.

Dacă doriți să emiteți factura comenzii, apăsați butonul ”Factură” din dreapta, și veți fi redirecționați la secțiunea ”Factură” a comenzii. Apăsați pe butonul ”Trimite Factură” din colțul din dreapta, jos a paginii. Vă recomandăm să citiți și Emiterea facturilor.

Dacă doriți să trimiteți comanda, apăsați butonul ”Expediere” din dreapta, și veți fi redirecționați la secțiunea ”Livrare” a comenzii. Apăsați pe butonul ”Trimite Livrare” din colțul din dreapta, jos a paginii. Pentru mai multe informații puteți accesa Emiterea documentelor de transport.

Verificați datele comenzii cu atenție înainte să emiteți factura sau să trimiteți comanda. După ce factura este emisă și livrarea este executată, comanda are starea ”Complete”. Vă recomandăm să citiți Statusul Comenzilor.